Bemutatkozás
.

Cégünket 1989-ben alapította három jelenlegi tulajdonosa tömegközlekedési járművek alkatrészeinek gyártására és javítására. Vállalkozásunk 100% magyar tulajdonban van.

Kezdetekben kötöttpályás járművekhez szállítottunk elektromos részegységeket (érintkezőket, biztosítékokat és reléket), valamint komplett áramszedőket és alkatrészeit, illetve egyéb mechanikai és forgácsolt termékeket (kardán és fék főegységek).

Termelő tevékenységünk a CNC forgácsolási szakmára épül, ami a többi gyártó és összeszerelő részlegünkhöz szervesen kapcsolódik. Cégünk fokozatosan bővítette tevékenységét, a forgácsolási és mechanikai szerelőmunkák mellett az 1990-es években kárpitos és asztalos részleggel, továbbá lengéscsillapító javító egységgel bővültünk.

2003-tól fokozatosan áttértünk a korszerű CNC forgácsolási technológia alkalmazására, mely révén jelentősen növekedett kapacitásunk és a gyártható termékek köre, ezzel megteremtve a külföldi piacokra történő terjeszkedést. Jelenlegi öt eszterga gépünk és három megmunkáló központunk változatosan fedi le a megmunkálási tartományokat.

A kétezres évek közepétől magas minőségű kárpitos termékeket készítünk fitnesz-, orvosi- és rehabilitációs eszköz gyártók részére is, ez a tevékenység azóta vállalkozásunk kiemelt üzletága lett.

Társaságunk Európa egyik meghatározó tömegközlekedési ülésgyártójának, az SKA Sitze GmbH-nak a kizárólagos magyarországi képviselete, a cég többek között az MAN autóbusz, valamint a SIEMENS vasúti- és villamos járművekbe is szállít üléseket.

Az évtized végén részt vettünk több építőipari nagyberuházás kivitelezésében, ahol korlátok és egyéb fémszerkezeteket gyártását és felszerelését végeztük.

Cégünk nagyon büszke, hogy jelentős részt vállalhatott Budapest arculatát meghatározó muzeális vasúti járművek restaurációs munkálataiban, mint a millenniumi földalatti és a fogaskerekű vasút.

2015 évben jelentős beruházást végeztünk a kárpitos üzletágunkban, itt is bevezettük a CNC technológiát a szabászatban és korszerű ipari varrógépeket vásároltunk.

Cégünk stabil alapokon áll, jelenleg 38 főt foglalkoztat főállásban, valamint számtalan magyar és más európai beszállítóval tart fenn üzleti kapcsolatot. Beruházásra árbevételünk jelentős részét forgatjuk vissza, melynek fontos eleme munkatársaink folyamatos fejlesztése is.

Gyártási folyamataink során az ISO 9001:2015 és ISO 14001:2015 integrált irányítási rendszert alkalmazzuk.

Számunkra kiemelt szereppel bír a sport és az egészséges életmód. Társadalmi felelősség vállalásunk keretében számos sportegyesületet támogattunk, jelenleg a VASAS vízilabda csapatát szponzoráljuk.

Céljaink között szerepel további fejlesztések végrehajtása, főleg az informatika és a hatékony vállalatirányítási megoldások terén.

.

Stier Zoltán és Stier Ádám
ügyvezetők